Το Wi-Fi κάνει κακό στα δέντρα

Το wi-fi προκαλέι σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξη των φυλλοβόλων δέντρων στον δυτικό κόσμο. Το Ολλανδικό πανεπιστήμιο Wageningen απέδει...

Το wi-fi προκαλέι σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξη των φυλλοβόλων δέντρων στον δυτικό κόσμο. Το Ολλανδικό πανεπιστήμιο Wageningen απέδειξε ότι τα ασύρματα δίκτυα προκαλούν αιμορραγία και ρωγμές στον φλοιό των δέντρων αυτών.

Ο δήμαρχος της πόλης Alphen aan den Rijn παρατήρησε διάφορες ανεξήγητες ανωμαλίες στα δέντρα της περιοχής και ζητησε να γίνει κάποια έρευνα για αυτό. Αφού αρχικά οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο κάποιας ασθένειας στα δέντρα και έπειτα από συστηματική παρατήρηση ανακάλυψαν ότι η αιτία είναι τα ασύρματα δίκτυα. Τα δέντρα σε αστικές περιοχές αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα περίπου μέχρι το 70% του συνόλου τους ενώ τα δέντρα στο δάσος είναι σχεδόν ανεπηρέαστα.

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της αρχικής τους έρευνας αλλά και για να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Δείτε επίσης...

Τεχνολογία 1775888650178706113
item