Βρήκε το τέλος του ουράνιου τόξου

Όταν μετά τη βροχή βγαίνει ουράνιο τόξο, αλλάζει η διάθεσή μας προς το καλύτερο! Ίσως, επειδή τα όμορφα χρώματα που βλέπουμε στον ουρανό,...


Όταν μετά τη βροχή βγαίνει ουράνιο τόξο, αλλάζει η διάθεσή μας προς το καλύτερο! Ίσως, επειδή τα όμορφα χρώματα που βλέπουμε στον ουρανό, "σπάνε" το αντιαισθητικό πολλές φορές γκρίζο της συννεφιάς. Ποτέ όμως δεν ξέρουμε πού βρίσκεται η αρχή και το τέλος αυτού του πολύχρωμου τόξου...

Ένας οδηγός που κινούταν επί της λεωφόρου M25 στην περιοχή Surrey, βρήκε το τέλος του ουράνιου τόξου, αλλά έδειξε απογοητευμένος, καθώς δεν επαληθεύτηκε ο ... μύθος, ότι σε εκείνο το σημείο ακριβώς βρίσκεται ένα κουτί με χρυσάφι. 

Το ουράνιο τόξο γοητεύει τους περισσότερους ανθρώπους, γιατί δύσκολα μπορεί κανείς να εξηγήσει αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο. Βέβαια, όλοι ξέρουμε πως δημιουργείται όταν οι ακτίνες του ήλιου "συγκρούονται" με υγρά σταγονίδια της ατμόσφαιρας.

Στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία, το ουράνιο τόξο θεωρούταν ένα μονοπάτι ανάμεσα στη Γη και τον Ουρανό.

Σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία ωστόσο, πρόκειται για μία σχισμή στον ουρανό, την οποία σφράγισε η θεά Nüwa, χρησιμοποιώντας πέτρες από πέντε διαφορετικά χρώματα.
mediasoup.gr

Δείτε επίσης...

Κόσμος 3114728643738227248
item