Έφτιαχνε τσάντες και έγινε εκατομμυριούχος

Εντυπωσιάζει η ιστορία της αυτοδημιούργητης Julie Deane η οποία θέλησε να μεταφέρει την κόρη της σε ιδιωτικό σχολείο όταν έμαθε ότι η 8χρ...

Εντυπωσιάζει η ιστορία της αυτοδημιούργητης Julie Deane η οποία θέλησε να μεταφέρει την κόρη της σε ιδιωτικό σχολείο όταν έμαθε ότι η 8χρονη Emily έπεφτε θύμα εκφοβισμού από συμμαθητές της.

Τότε, η Julia έγραψε μία λίστα με δέκα ιδέες, οι οποίες θα μπορούσαν να της δώσουν τα χρήματα που....
χρειαζόταν, τα οποία έφταναν τις 12.000 λίρες το χρόνο για το ιδιωτικό σχολείο.

Η ιδέα που αποφάσισε να υλοποιήσει ήταν να φτιάξει και να πουλάει παραδοσιακές δερμάτινες τσάντες και ξεκινώντας με budget 600 λιρών ίδρυσε την «Cambridge Satchel Company».



Τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε να έχει ετήσιο κύκλο εργασιών στα 12 εκατομμύρια λίρες το χρόνο και το όνομά της συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Drapers με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο της μόδας.

Μάλιστα, στους οπαδούς των συγκεκριμένων τσαντών περιλαμβάνεται πλέον η τραγουδίστρια Sophie Ellis-Bextor καθώς και το μοντέλο Alexa Chung, ενώ τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται πλέον στα καταστήματα Saks Fifth Avenue και Bloomingdale’s στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα η εταιρεία φτιάχνει 900 τσάντες στη μέρα, χάρη στο προσωπικό 84 υπαλλήλων, οι οποίοι δουλεύουν στο εργοστάσιο της «Cambridge Satchel Company» στο Leicestershire.

Alexa Chung
i-diadromi

Δείτε επίσης...

Κόσμος 7868956835345619176
item