ΜΕ ΝΟΜΟ: Απαγόρευση της χρήση ινδικής κάνναβης στα... σχολεία!

Η χρήση της κάνναβης στα... σχολεία θα απαγορεύεται με νόμο στο δήμο του Άμστερνταμ κάτι που αποφασίζεται για πρώτη φορά στην Ολλανδία!


Η χρήση της κάνναβης στα... σχολεία θα απαγορεύεται με νόμο στο δήμο του Άμστερνταμ κάτι που αποφασίζεται για πρώτη φορά στην Ολλανδία!


Απίστευτο αλλά... Ολλανδικό αφού η χρήση κάνναβης μέχρι τώρα δεν τιμωρείτο σε σχολεία και παιδικές χαρές...

Η Ίρις Ρέσεφ (Iris Resef) εκπρόσωπος της δημαρχίας, είπε ότι θα απαγορευτεί επισήμως η χρήση της ινδικής κάνναβης "εντός και γύρω από τα σχολεία του Άμστερνταμ"...

Το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.

Μολονότι η χρήση κάνναβης απαγορεύεται ήδη σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη που λαμβάνει και επισήμως μια τέτοια απόφαση καθολικής ισχύος.

Ο Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν (Eberhard van der Laan), ο δήμαρχος της πόλης, διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο στόχος είναι "να στηριχθούν τα σχολεία που είχαν ήδη εφαρμόσει ανάλογα μέτρα".

Η κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών είναι παράνομη στην Ολλανδία. Ωστόσο από το 1976 επιτρέπεται η πώληση κάνναβης (μέχρι 5 γραμμάρια κατ' άτομο) και η κατανάλωσή της στα κόφι-σοπ.

Σύμφωνα με την Ρέσεφ, ο νέος δημοτικός κανονισμός θα βοηθήσει τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές να εφαρμόσουν την απαγόρευση αφού θα μπορούν στο εξής να καλούν την αστυνομία για να συλλάβει τους παραβάτες.

Για τη χρήση ινδικής κάνναβης μέσα ή κοντά σε ένα σχολείο "μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο ή υποχρεωτική κοινωνική εργασία", εξήγησε η εκπρόσωπος του δήμου.

Η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί επίσης στις παιδικές χαρές.
radar.gr

Δείτε επίσης...

Κόσμος 7400404345433913219
item