Ομάδα Ελλήνων φέρνει την ενεργειακή επανάσταση

Την πιο «πράσινη» τεχνολογία παραγωγής ενέργειας θα την έχει ο καθένας σπίτι του σε ένα μικρό κουτί που θα παράγει απεριόριστη ενέργεια με...

Την πιο «πράσινη» τεχνολογία παραγωγής ενέργειας θα την έχει ο καθένας σπίτι του σε ένα μικρό κουτί που θα παράγει απεριόριστη ενέργεια με ελάχιστο κόστος. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι αυτή η τεχνολογία είναι ελληνική. Τα κακά νέα είναι ότι το ελληνικό κράτος δε θεώρησε σκόπιμο να στηρίξει την προσπάθεια των ερευνητών, και έτσι η εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία τα μάζεψε και πάει τα καλά νέα στον Καναδά!

Η Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο, κατέληξε σε μια τεχνολογία σύντηξης των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια της αρχικής. Ίσως η ενέργεια αυτή να είναι ακόμα και 14πλάσια της αρχικής όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για ένα νοικοκυριό; Όπως λένε οι υπεύθυνοι της εταρείας, με ένα κουτί του μισού κυβικού μέτρου των 45KW, με κόστος περίπου 5.500 ευρώ θα μπορούμε να έχουμε απεριόριστη ενέργεια για το σπίτι μας.

Φυσικά μια τέτοια τεχνολογία αλλάζει τα πάντα στον τομέα της ενέργειας. Την πόρτα της ομάδας Δευκαλίων χτύπησε η NASA, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, οι «πετρελαιάδες» και ακόμα εκπρόσωποι πολλών βιομηχανικών κρατών -από την Κίνα μέχρι την Τουρκία (που τους έδωσε ένα ...τεράστιο ποσό με αντάλλαγμα να μην πουν ότι είναι ελληνική!).

Η Δευκαλίων προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει τις έρευνές της και το προϊόν της στην Ελλάδα, αλλά αντιμετώπισε την αδιαφορία και την άρνηση της ελληνικής πολιτείας και των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων. Επί 18 μήνες επέμεναν, αλλά τελικά δεν τους δόθηκε η ελάχιστη στήριξη που ζήτησαν (αναγνώριση των ερευνών τους ως πράσινη τεχνολογία και δάνειο για την ολοκλήρωση των ερευνών). Τώρα η Defkalion Green Technologies S.A. δέχτηκε την πρόταση του Καναδά και μετακομίζει στο Βανκούβερ. Θα έχουν επιχορήγηση, επίσημη άδεια λειτουργίας και δωρεάν τα εθνικά ενεργειακά εργαστήρια στη διάθεσή τους. Πάντως και παρά την αδιαφορία του ελληνικού κράτους οι υπεύθυνοι της Δευκαλίων υπόσχονται να επιστρέψουν σε μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

Εμείς ωστόσο εδώ στο Μπανανιστάν θα περιμένουμε την «ανάπτυξη» να πέσει σαν μάννα από τον ουρανό.

Δείτε επίσης...

Τεχνολογία 5302658141289592912
item