Οκτώ "κρυφές" εστίες μικροβίων

Τα μικρόβια βρίσκονται σχεδόν παντού, μερικά όμως αντικείμενα συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα και για αυτό καλό θα ήταν να φροντίζουμε ν...

Τα μικρόβια βρίσκονται σχεδόν παντού, μερικά όμως αντικείμενα συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα και για αυτό καλό θα ήταν να φροντίζουμε να τα απολυμαίνουμε συχνότερα.


Οι λίστα με τις συχνότερες εμφανίσης είναι η εξής:



1. Σφουγγαράκι για τα πιάτα: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα πολυχρησιμοποιημένο σφουγγαράκι μπορεί να έχει πάνω από 20 εκατομμύρια βακτήρια!

2. Πληκτρολόγιο και ποντίκι: Είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων, καθώς ό,τι υπάρχει στα χέρια σας μεταφέρεται και σε αυτά. Έρευνες έδειξαν ότι το πληκτρολόγιο είναι πέντε φορές πιο βρόμικο από μια λεκάνη τουαλέτας! Ναι, καλά διαβάσατε!

3. Στρώμα: Είναι ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης που συγκεντρώνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από μούχλα, μέχρι και βακτήρια! Και το χειρότερο; Έρχεστε καθημερινά σε επαφή με αυτό, αφού κοιμάστε πάνω του!

4. Πλυντήριο: Και όμως, παρόλο που φημίζεται για τις ιδιότητές του να καθαρίζει... αποτελεί και αυτό μια σημαντική πηγή μικροβίων! Πώς; Μα φυσικά μέσω των βρόμικων ρούχων που βάζουμε μέσα σε αυτό! Αν επιλέγουμε προγράμματα με χαμηλή θερμοκρασία, τα βακτήρια δε σκοτώνονται και παραμένουν μέσα στο πλυντήριο ή και κάνουν βόλτα πάνω στα φρεσκοπλυμένα ρούχα μας.

5. Τηλεκοντρόλ: Γνωστός φορέας μικροβίων, που πρέπει να καθαρίζεται πολύ συχνά.

6. Τηλέφωνο: Μεγάλη προσοχή να δίνετε όταν χρησιμοποιείτε τηλέφωνα, σταθερά και κινητά, καθώς το κάτω μέρος τους είναι μεγάλη πηγή μικροβίων.

7. Τσάντα: Πόσες φορές από αμέλειά σας έχετε αφήσει την προσωπική σας τσάντα στο πάτωμα του εστιατορίου ή του cinema; Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα μικρόβια θα μείνουν πάνω της; Το χειρότερο από όλα, είναι ότι θα την ακουμπήσετε μετά πάνω στο τραπέζι ή στον καναπέ του σπιτιού σας και θα τα μολύνετε αυτομάτως. Ξανασκεφτείτε το!

8. Στυλό- Μολύβια: Μη μου πείτε ότι δεν το σκεφτήκατε; Και αυτά είναι αντικείμενα που τα πιάνουμε συνεχώς, δυστυχώς όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας. Ό,τι ιούς και μικρόβια έχουμε στα χέρια μας μεταδίδονται και σε αυτά. Μήπως να καθαρίζατε τη γραφική ύλη του παιδιού σας;

Δείτε επίσης...

Υγεία 4244393352718322824
item