Τρομακτικό σόου στο «Πηγάδι του Θανάτου»! [video]

Το τρομακτικό «Πηγάδι του Θανάτου» ή «Τείχος του Θανάτου», όπως είναι γνωστό ανάμεσα στους λάτρεις του κινδύνου, είναι ένας επικίνδυνο...

Το τρομακτικό «Πηγάδι του Θανάτου» ή «Τείχος του Θανάτου», όπως είναι γνωστό ανάμεσα στους λάτρεις του κινδύνου, είναι ένας επικίνδυνος «αγώνας» που διεξάγεται με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα στο Νέο Δελχί της Ινδίας και συγκεντρώνει επάνω του όλα...
τα βλέμματα. Δεν είναι, όμως, ένας συνηθισμένος αγώνας! Το αντίθετο, μάλιστα!

Είναι ένας θανατηφόρος αγώνας που διεξάγεται μέσα σε ένα τεράστιο ξύλινο βαρέλι, όπου οι συμμετέχοντες κάνουν το «γύρο του θανάτου» αρκετές φορές, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες προκειμένου να νικήσουν τη φυγόκεντρο και να μην βρεθούν στον πάτο του βαρελιού, αλλά και στο θάνατο!
Οι ριψοκίνδυνοι οδηγοί ξεκινούν από τον πυθμένα του βαρελιού, συνήθως με μια αριστερόστροφη κατεύθυνση, και ανεβαίνουν σιγά σιγά προς τα επάνω, μέχρι να αναπτύξουν αρκετή ταχύτητα και να φτάσουν μέχρι την κορυφή.

Σκοπός τους είναι, βέβαια, να διατηρήσουν τη μεγάλη ταχύτητα για να μην πέσουν στο κενό, ενώ παράλληλα πρέπει να κάνουν και διάφορα ακροβατικά (να οδηγούν χωρίς τα χέρια στο τιμόνι, για παράδειγμα), προκειμένου να κερδίσουν περισσότερους… πόντους στη διασκέδαση του κοινού που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα!




Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο «γύρος του θανάτου» εμφανίστηκε ως ερασιτεχνικό σόου πρώτη φορά στην Αμερική το 1900, ενώ στην πορεία του χρόνου εξελίχθηκε, με την εφαρμογή πολλών μέτρων ασφαλείας, και παρουσιάζεται πλέον σε διάφορες χώρες στα πλαίσια εορτών, φεστιβάλ κ.λπ.

Αυτό που κάνει αυτή την πράξη ιδιαίτερα επικίνδυνη στην Ινδία είναι η κατάφωρη περιφρόνηση της ασφάλειας των συμμετεχόντων. Οι αναβάτες οδηγούν χωρίς κράνος και ζώνη, ενώ τα οχήματα σπάνια έχουν περάσει από τον απαιτούμενο μηχανικό έλεγχο. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που σανίδες λείπουν από διάφορα σημεία του βαρελιού.



Παρά την επικίνδυνη, όμως, φύση του σόου, οι πρόθυμοι εκτελεστές είναι πάρα πολλοί, ενώ και πολλές γυναίκες δεν διστάζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο «Πηγάδι του Θανάτου.


Δείτε επίσης...

Video 3272950994810158551
item