Δες πως θα βγαίνεις ωραία στη φωτογραφία!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα η καλύτερη πλευρά του καθενός είναι η αριστερή πλευρά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα στηθείς για φωτογραφία ξ...

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα η καλύτερη πλευρά του καθενός είναι η αριστερή πλευρά.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα στηθείς για φωτογραφία ξέρεις προς τα που θα γυρίσεις.


Το Wake Forest University, ο Dr. James Schirillo και ο Kelsey Blackburn (όπως δημοσιεύτηκε στο Experimental Brain Research journal) φωτογράφησαν 10 ανδρικά και 10 γυναικεία πρόσωπα. Μετά πήραν αυτές τις φωτογραφίες και δημιούργησαν άλλες, όπου η δεξιά πλευρά του προσώπου φαίνεται να είναι η αριστερή και το αντίστροφο.
Στη συνέχεια ρώτησαν 37 άντρες και γυναίκες φοιτητές ποια τους αρέσει πιο πολύ. Τα αποτελέσματα ήταν σαφή, καθώς όλοι έδειξαν μια ιδιαίτερη προτίμηση για την φωτογραφία του αριστερού μάγουλου. Το πραγματικά ενδιαφέρον, όμως, ήταν ότι δεν είχε σημασία εάν η εν λόγω πλευρά ήταν η πραγματική αριστερή πλευρά ή αν ήταν μια δεξιά πλευρά που είχε αντιστραφεί προς τα αριστερά. Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν ως "πιο ευχάριστη" την πλευρά που φάνηκε να είναι η αριστερή και στις δύο περιπτώσεις.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης το μέγεθος της κόρης των ερωτηθέντων, κατά την αξιολόγηση των προσώπων. Τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα: Οι κόρες διογκώνονταν όταν οι συμμετέχοντες μελετούσαν την αριστερή πλευρά του προσώπου και συρρικνώνονταν όταν κοίταζαν στα δεξιά.



Η αριστερή πλευρά στο πρόσωπό μας εκφράζει με μεγαλύτερη ένταση τα συναισθήματά μας, τα οποία οι παρατηρητές βρίσκουν αισθητικά πιο ευχάριστα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η αριστερή πλευρά είναι πιο "συγκινητική", επειδή η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου (που ελέγχει την αριστερή πλευρά του προσώπου) ελέγχει το συναίσθημα.
Μόνο αν κάνεις το τεστ στον καθρέφτη σου θα πειστείς...

Δείτε επίσης...

Tips 8015955911750952195
item