Draw Poker

Το Five Card Draw είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά παιχνίδια πόκερ , αλλά η δημοτικότητά του έχει ξεπεραστεί τα νεότερα στυλ ...

Το Five Card Draw είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά παιχνίδια πόκερ,
αλλά η δημοτικότητά του έχει ξεπεραστεί τα νεότερα στυλ παιχνιδιού. Σε κάθε
παίκτη μοιράζεται ένα κρυφό φύλλο από συνολικά πέντε φύλλα που θα πάρει
μέχρι το τέλος. Οι παίκτες κοιτούν τα φύλλα τους και υπάρχει ένας πρώτος γύρος
πονταρισμάτων, ξεκινώντας από τον παίκτη στα αριστερά του dealer.
Αν όλοι οι παίκτες κάνουν check, τότε τα φύλλα ρίχνονται μέσα, το dealer button μεταφέρεται προς τα αριστερά και ένα νέο ante τοποθετείται στο pot.

Αν έχουν ξεκινήσει τα πονταρίσματα, μετά τον πρώτο γύρο πονταρισμάτων, κάθε παίκτης με τη σειρά του μπορεί να πετάξει οποιοδήποτε αριθμό των φύλλων του κρυφά και να πάρει τον ίδιο αριθμό φύλλων ως αντικατάσταση. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δεύτερος γύρος πονταρισμάτων, ξεκινώντας από τον παίκτη που ξεκίνησε τα πονταρίσματα στον πρώτο γύρο, ή αν αυτός έχει βγει από το παιχνίδι, από τον πλησιέστερο ενεργό παίκτη στα αριστερά του dealer. Αν περισσότεροι από ένας παίκτης έχουν απομείνει στο δεύτερο γύρο, ακολουθεί το showdown.

Το Five Card Draw για να ανοίξει συχνά έχει την ελάχιστη απαίτηση να υπάρχει ένα ζευγάρι βαλέδες («Jacks or Better»). Μερικές φορές υπάρχει και ένα φύλλο τζόκερ στην 52φυλλη τράπουλα, το οποίο χρησιμοποιείται ως μπαλαντέρ.

Στο Lowball ή Low Poker, το χαμηλότερο σε αξία φύλλο κερδίζει το pot. Οι παίκτες πρέπει να συμφωνήσουν εκ των προτέρων για το συγκεκριμένο παιχνίδι πόκερ αν οι άσοι μπορούν να υπολογίζονται ως χαμηλά φύλλα και αν τα straights και τα flushes μετρούν. Ανάλογα με το πώς παίζουν οι παίκτες, το καλύτερο δυνατό χέρι θα είναι 5-4-3-2-A ή 6-4-3-2-A (διάφορα suits) ή 7-5-4-3-2 (διαφορετικά suits). Σημειώστε ότι σε ένα χέρι όπου κερδίζει το υψηλότερο σε αξία φύλλο, εξακολουθεί να υπάρχει  η ίδια λογική. Το 8-6-5-4-3 κερδίζει το 8-7-4-3-2 καθώς το 6 είναι μικρότερη από το 7. Το παιχνίδι - μοίρασμα, γύροι πονταρισμάτων - είναι ουσιαστικά ίδιοι με το πόκερ Draw.

Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες παραλλαγές παιχνιδιών πόκερ και σε πολλές δεν υπάρχει ένας αλλά δύο νικητές, μοιράζοντας το pot σε υψηλά και χαμηλά χέρια.
item