Το πράσινο τσάι, το αδυνάτισμα και τα οφέλη στην υγεία

Το  αδυνάτισμα  είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες σήμερα. Το πράσινο τσάι έχει πολλά ευεργετήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. ...

Το αδυνάτισμα είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες σήμερα. Το πράσινο τσάι έχει πολλά ευεργετήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η σημαντική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στο θέμα "αδυνάτισμα". Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού τόσο όσο αφορά την υγεία όσο και το αδυνάτισμα και τη διατήρηση μιας καλής σιλουέτας.


Το πράσινο τσάι και τα οφέλη στην υγεία
Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πράσινο τσάι έχει πολλά ευεργετήματα για τον οργανισμό. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Εμείς δεν επιθυμούμε να μπούμε σε αυτή τη διαμάχη και για το λόγο αυτό απλώς περιοριζόμαστε να αναφέρουμε τα οφέλη που έχει το πράσινο τσάι στην υγεία (σύμφωνα πάντα με ορισμένους ανθρώπους) χωρίς εμείς να παίρνουμε κάποια θέση.

Αντιοξειδωτικές ουσίες
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ουσίες που είναι αντιοξειδωτικές με αποτέλεσμα να προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν "οξείδωση" με αποτέλεσμα να "επιβαρύνουν" τον οργανισμό. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους δηλαδή προστατεύουν τον οργανισμό από την "οξείδωση".

Τόνωση
Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη που μπορεί να τονώσει τον ανθρώπινο οργανισμό. Η διαφορά με τον καφέ είναι ότι το πράσινο τσάι περιέχει μικρότερες ποσότητες καφεΐνης, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό την καφεΐνη με πιο "ήπιο" και "σταδιακό" ρυθμό με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντα)  να αποφεύγονται οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο καφές όπως τρέμουλο, νεύρα, κ.τ.λ.

Καρκίνος
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση διαφόρων "μορφών" του καρκίνου και μάλιστα κάνουν αναφορά σε διάφορες έρευνες που "πιστοποιούν" αυτόν τον ισχυρισμό. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ορθότητα ή μη αυτής της άποψης.

Άλλες ασθένειες
Αν κάνετε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες που αναφέρονται είναι το "στρες", αλτσχάιμερ, πάρκινσον, καρδιαγγειακά νοσήματα, παθήσεις του ήπατος, διάφορες λοιμώξεις και φλεγμονές, διαβήτης, τερηδόνα, κ.τ.λ. Όπως είπαμε και πριν εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι σωστοί ή όχι και γι' αυτό επιφυλασσόμαστε για την ορθότητά τους.

Το πράσινο τσάι και το αδυνάτισμα
Ένα από τα ευεργετήματα που προσφέρει το πράσινο τσάι στον οργανισμό είναι το αδυνάτισμα. Σε αυτό βοηθούν διάφορες ουσίες (οι κατεχίνες) που βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού και στη θερμογένεση. Το πράσινο τσάι φαίνεται πως έχει την ιδιότητα να αυξάνει το ρυθμό καύσης του λίπους, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάνει βάρος με έναν πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το αν έκανε μόνο μια δίαιτα. Εκτός αυτού, το πράσινο τσάι περιέχει και καφεΐνη που είναι μια ουσία που "ξυπνάει" τον οργανισμό και μπορεί και αυτή υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει στην καύση του περιττού λίπους. Πολλές έρευνες ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πράσινο τσάι καθημερινά έχασαν με πιο γρήγορο ρυθμό βάρος σε σχέση με τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καύση του περιττού λίπους αλλά δεν θα πρέπει βασίζεστε μόνο σε αυτό. Μια ταυτόχρονη καλή δίαιτα ή ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική μπορεί να βοηθήσει επίσης την κατάσταση.

Δείτε επίσης...

Υγεία 1425238780474450681
item