Πόσο κοντά στον Άρη έχουμε φτάσει;

Σε ένα μήνα – στις 5 Αυγούστου 2012 – το διαστημικό ρομπότ Curiosity θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Σε ένα μήνα – στις 5 Αυγούστου 2012 – το διαστημικό ρομπότ Curiosity θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Χρησιμοποιώντας την προσομοίωση της NASA που βρίσκεται ΕΔΩsolarsystem.nasa.gov , μπορούμε να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή ποια είναι η θέση του διαστημικού σκάφους που μεταφέρει το Mars Science Laboratory “Curiosity”.
Υπενθυμίζεται ότι:
η «περιέργεια», είναι το πιο πολύπλοκο και υπερσύγχρονο ρομποτικό διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ με σκοπό την εξερεύνηση άλλων πλανητών.
Η αποστολή του είναι να ψάξει για οργανικές ενώσεις και άλλα χαρακτηριστικά που θα αποδεικνύουν το αν ο πλανήτης είναι, ή ήταν κάποτε ή θα μπορούσε να γίνει κατοικήσιμoς
Αν όλα πάνε καλά, το πυρηνοκίνητο σκάφος θα φτάσει στον Άρη στις 5 Αυγούστου, και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρά του με ταχύτητα 3200 μίλια/ώρα για να προσεδαφιστεί στον κρατήρα Γκέιλ του οποίου η διάμετρος είναι 100 μίλια. Το κόστος της αποστολής φτάνει περίπου στα 2 δισεκατ. ευρώ.


Curiosity: ένα ρομπότ Γεωλόγος και Χημικός 

Για δυο (γήινα) χρόνια θα εξερευνά την επιφάνεια του Άρη με σκοπό τον εντοπισμό νερού και οργανικής ύλης.  Το Curiosity είναι εξάτροχο όχημα 900 κιλών και διαθέτει χημικό εργαστήριο, βιντεοκάμερες, μετεωρολογικό σταθμό, τρυπάνι, ακτίνες λέιζερ καθώς επίσης κι έναν ρομποτικό βραχίονα μήκους δύο μέτρων.
Η προσεδάφιση θα γίνει στον κρατήρα Γκέιλ, στους πρόποδες ενός βουνού ύψους 5.000 μέτρων, γιατί σ’ αυτή την περιοχή οι γεωλογικοί σχηματισμοί και τα ιζήματα δείχνουν την ύπαρξη νερού.



physicsgg.wordpress.com

Δείτε επίσης...

Τεχνολογία 511199094175707345
item