Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Το ουράνιο στερέωμα αποτελούσε πάντοτε πηγή ονειροπόλησης, ρομαντισμού αλλά και θαυμασμού και μελέτης απο τον ανθρώπινο πληθυσμό. Εντυπ...

Το ουράνιο στερέωμα αποτελούσε πάντοτε πηγή ονειροπόλησης, ρομαντισμού αλλά και θαυμασμού και μελέτης απο τον ανθρώπινο πληθυσμό. Εντυπωσιακά αστρικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα γύρω απο τον πλανήτη μας, δημουργώντας εκπληκτικές εικόνες στον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Προετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσετε τα ομορφότερα φαινόμενα που θα συμβούν τους επόμενους μήνες.


Περσίδες
Ιούλιος-Αύγουστος 2012
Αυτή η ετήσια βροχή μετεωριτών θα είναι ορατή πάνω απο τον ουρανό της Βρετανίας απο τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου. Η κορύφωση της δραστηριότητας θα γίνει τη νύχτα της 11 Αυγούστου, όπου θα είναι ορατοί περισσότεροι από 50 διάττοντες αστέρες την ώρα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ετήσιο πέρασμα της Γης  μέσα από τα ερείπια του κομήτη Swift-Tuttle.
persides 0 Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Έκλειψη Ηλίου
14 Νοεμβρίου 2012
Αν το επιτρέψει η συννεφιά, η ολική αυτή έκλειψη θα είναι ορατή την αυγή απο τη Βόρεια Αυστραλία, τον Κόλπο του Καρπενταρ, το βόρειο Κουϊνσλαντ, το Κάϊρνς και το Λιμάνι Ντάγκλας πριν βγεί στη θάλασσα. Η έκλειψη θα περάσει πάνω από τη Χιλή το βράδυ της 13 Νοεμβρίου. Εταιρίες κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των Celebrity, Princess και  P & O προσφέρουν δρομολόγια που θα ακολουθήσουν την ηλιακή έκλειψη.
ekleipsh hlioy Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Βροχή Λεοντιδών
17-18 Νοεμβρίου 2012
Κοιτάξτε τον αστερισμό του Λέοντα τα μεσάνυχτα της 17ής προς 18ής Νοεμβρίου και θα δείτε πάνω απο 40 πεφταστέρια ανα ώρα να διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό.
broxh leontidwn 1.jpg1 Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Σύνοδος Κρόνου και Αφροδίτης
27 Νοεμβρίου 2012
Αυτοί οι δύο φωτεινοί πλανήτες θα είναι ορατοί ο ένας δίπλα στον άλλο, τον ερχόμενο χειμώνα
sunanthsh kronou afrodiths Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Έκλειψη Σελήνης
28 Νοεμβρίου 2012
Όσοι κοιτάζουν τον ουρανό εκείνη τη νύχτα, θα δουν το φεγγάρι να περνάει απο τη σκιά της Γης. Η Αλάσκα, η Χαβάη, η Αυστραλία και τα ανατολικά τμήματα της Ασίας θα προσφέρουν τα καλύτερα σημεία από όπου μπορείτε να παρατηρήσετε το φαινόμενο
ekleipsh selhnhs Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Ο Δίας σε αντίθεση
3 Δεκεμβρίου 2012
O πλανήτης θα πλησιάσει αρκετά τη Γη και θα είναι ξεκάθαρα ορατός στο νυχτερινό ουρανό.
antithesh dia Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Αστρονομικός Αρμαγεδών
21 Δεκεμβρίου 2012
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει απο το «αστρικό πρόγραμμα» η συντέλεια του κόσμου. Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, σηματοδοτεί επίσης το τέλος ενός κύκλου 1.000 χρόνωνστο ημερολόγιο των Μάγιας. Η ημερομηνία αυτή, πιστεύεται ότι έχει επισημανθεί από τους αστρονόμους των Μάγιας σε μια τοποθεσία στο Μεξικό πριν από χιλιετίες και οτι η 21η Δεκεμβρίου 2012 είναι η ημέρα που ο κόσμος θα καταστραφεί. Οι αστρονόμοι πάντως, συμβουλεύουν να κοιτάτε τον ουρανό, μήπως κάτι το εντυπωσιακό συμβεί.
telos kosmou Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Το Βόρειο Σέλας
Δεκέμβριος 2012 – Απρίλιος 2013
Το Βόρειο Σέλας πλησιάζει στο κρεσέντο του τελευταία, αφού ο Ήλιος φτάνει στο ηλιακό του μέγιστο. Η βόρεια Σκανδιναβία, ο Καναδάς και η Ρωσία είναι τα προνομιούχα μέρη που θα απολαύσουν το φαινόμενο.
boreio selas Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Ο Κρόνος σε αντίθεση
28 Απριλίου 2013
Τη δόξα του Δία θα ζηλέψει και ο Κρόνος, πλησιάζοντας στη Γη, ενω τα διάσημα δαχτυλίδια του θα είναι έντονα ορατά στον νυχτερινό ουρανό της Βρετανίας
anti8esh kronou Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)

Διάβαση Ερμή
9 Μαΐου 2016
Και για όσους χάσουν την ερχόμενη διάβαση της Αφροδίτης, έρχεται ο Ερμής να αναπληρώσει το κενό, κατευθυνόμενος απο τη Βόρεια Αμερική προς τον Ανατολικό Ειρηνικό τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία
diavash ermh Εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν το 2012(PHOTOS)
iefimerida.gr

Δείτε επίσης...

Επιστήμη 1435888953592820086
item