Λαξεύοντας τις πέτρες με ξεχωριστό τρόπο!

Ο Hirotoshi Itoh αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Τόκιο το 1982 και αρχικά εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση ...


Ο Hirotoshi Itoh αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Τόκιο το 1982 και αρχικά εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση ως λιθοξόος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το μέταλλο, που ήταν η μεγάλη του αγάπη, όπως λέει ο ίδιος, μέχρι που ανακάλυψε τα βότσαλα και τα… ερωτεύτηκε αμέσως!


«Από μικρός μεγάλωσα μέσα στην… πέτρα. Έπαιρνα το καλέμι και σκάλιζα διάφορες εικόνες στην επιφάνειά τους, αν και το μέταλλο ήταν πάντα στις πρώτες προτεραιότητές μου.  Τα βότσαλα τα ανακάλυψα αργότερα από ένα τυχαίο γεγονός. Μια φίλη μου τα μάζευε από τις παραλίες και έφτιαχνε ωραίες κατασκευές».


Αυτό ήταν! Ο Hirotoshi Itoh ξεκίνησε ατελείωτες βόλτες σε όχθες ποταμών και ακτές, συλλέγοντας βότσαλα σε διάφορα μεγέθη. Με μεγάλη υπομονή και επιμονή σκαλίζει εντυπωσιακά σχέδια στις πέτρες, τα οποία παραπέμπουν σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης!


Πορτοφόλια με κέρματα, τράπουλες, κονσέρβες, ακόμη ένα πουκάμισο, ένα φόρεμα ή ένας σουγιάς παίρνουν «σάρκα και οστά» στην πέτρα, εντυπωσιάζοντας τόσο με τη φαντασία του καλλιτέχνη όσο και με το τελικό αποτέλεσμα.


«Σκοπός μου είναι να παρουσιάσω διάφορα γνωστά αντικείμενα, που όλοι χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, σε μια ξεκάθαρη αντιπαράθεση με το αρχικό σχήμα και τη σκληρότητα του υλικού», λέει ο καλλιτέχνης.





perierga.gr

Δείτε επίσης...

Τέχνη 4988443702561392107
item